Tijdelijke verhuur van eigen woning in Groningen

Voor werk naar de andere kant van het land, op reis voor een half jaar of langer of intrekken bij je partner. Er zijn genoeg redenen waarom je tijdelijke verhuur van eigen woning zou overwegen. Wanneer je een fijn thuis hebt gevonden, is het prettig om te weten dat je er na een werkproject, reis of samenwoonavontuur weer terecht kan. Tegelijkertijd is het onderhouden en financieren van twee huizen een dure kostenpost. De oplossing? Tijdelijke verhuur van eigen woning.

Ga voor zekerheid

Regelmatig worden woningen op Marktplaats verhuurd of via-via toevertrouwd aan een kennis. Vaak staat er dan niks op papier, wat prima gaat zolang er geen calamiteiten zijn. Maar bij (onbedoelde) schade, financiële nalatigheid of andere meningsverschillen sta je als verhurende partij niet sterk. Het opstellen van een verhuurcontract heeft daarom de voorkeur. Als verhuurmakelaar zijn we gespecialiseerd in het opstellen van heldere, sluitende juridische documenten die afspraken vastleggen voor beide partijen. Wel zo prettig bij tijdelijke verhuur van eigen woning. 

Huurtermijn op maat

Misschien weet je al wanneer je werkproject afloopt of je reis ten einde komt. Maar in geval van samenwonen hoop je waarschijnlijk op de lange termijn niet meer terug te keren naar je huis. Wat je situatie ook is: we stemmen de verhuurtermijn er op af. Maximaal zes maanden, een jaar of twee jaar? We leggen het graag contractueel voor je vast. En wil je na een aantal jaren verhuur toch definitief je huis verkopen en stoppen met tijdelijke verhuurcontracten? Ook dan handelen we dit zorgvuldig voor je af.

Tijdelijke verhuur van eigen woning zonder zorgen

Het huis waar jij je thuis voelt wil je graag na terugkomst in dezelfde staat aantreffen. Daarom kan je ervoor kiezen het beheer uit handen te geven aan je verhuurmakelaar. Wij fungeren dan als aanspreekpunt voor de huurders, zorgen dan voor (kleine) mankementen en regelen de financiële afhandeling. Wel zo fijn als je ver weg zit. 

Professioneel verhuren

Of het nu voor korte of lange termijn is en vanwege werk- of privéomstandigheden: de verhuur van je huis wil je in goede banen leiden. Wij helpen je hier graag mee! Bel ons op 06-21256452 of mail naar huubbleeker@househunting.nl voor advies op maat.