Huis verhuren: uw woning verhuurklaar maken

U wilt uw huis verhuren. Om de woning zo goed mogelijk te kunnen verhuren, is het belangrijk dat de woning voldoet aan de wensen van potentiële huurders. HouseHunting kent de wensen van huurders.

Voor uw huis verhuren aan een goede huurder tegen een zo hoog mogelijke huurprijs, is het belangrijk dat uw woning verhuurklaar gemaakt wordt.

HouseHunting kan advies op maat geven over hoe u uw woning verhuurklaar kunt maken. We kijken naar de huidige staat van de woning en geven tips over wat uw doelgroep wenst in een woning zodat u daarop kunt inspelen.

Ook kunnen wij advies geven over de juiste huurprijs voor uw woonruimte gebaseerd op uw doelgroep, locatie, staat van de woning en de actuele woningmarkt.

Voor een huis verhuren zijn er voor iedere woning andere zaken waarop gelet moet worden bij het verhuurklaar maken. Hier zijn 4 tips om uw woning verhuurklaar te maken:

Tip 1. Goede onderhoudsstaat

Voor uw huis verhuren is het belangrijk dat de woning in een goede onderhoudsstaat verkeert. Denk hierbij aan binnen- en buitenschilderwerk, een goed werkende cv-ketel, een nette keuken waarin alle apparatuur werkt en goed sluitende deuren en ramen. Een nette woning trekt een nette huurder. Het is dus belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het netjes opleveren van de woning.

Huis verhuren: is uw woning verhuurklaar?

Wilt u uw huis verhuren? HouseHunting kent de markt van huurders en weet welke wensen huurders hebben. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw woning te bespreken.

Tip 2. Het sleutelplan

Wilt u een huis verhuren, zorg dan voor een aantal sleutelsets, afgestemd op de samenstelling van de huurder. Het is belangrijk dat alle sloten goed werken en bij voorkeur zijn alle sloten met 1 sleutel te bedienen.

Tip 3. De informatiemap

Stel een informatiemap samen met gebruiksaanwijzingen voor apparatuur en andere gebruikstips voor de woning. Vergeet hierbij ook niet lokale informatie zoals de afvalkalender en informatie van de gemeente. Contactgegevens van de makelaar en voor onderhoud kunnen ook in deze map.

Tip 4. Formele zaken

Voor uw huis verhuren is het belangrijk dat de hypotheek in orde is, dat de verzekeringen geregeld zijn en zeg, indien nodig, lopende abonnementen op, zoals internet en televisie. Zaken omtrent de meterstanden kan de makelaar verzorgen bij de overdracht.

HouseHunting kan meerwaarde bieden in dit onderdeel van het verhuurproces. De verhuurmakelaar van HouseHunting geeft advies over hoe u uw woning verhuurklaar kunt maken, zodat u de juiste huurder vind.